<

RK Novi Pazar istupa iz Superlige Srbije zbog fašizma na utakmici u Beogradu

RK Novi Pazar odlučio je danas da će istupiti iz Superlige Srbije, a poslije dešavanja koja su se u prethodnom kolu događala u Beogradu na utakmici protiv Crvene zvezde.

Upravni odbor kluba je donio takvu odluku, a zvanična potvrda ove odluke očekuje se u četvrtak za kada je zakazana nova sjednica. Husein Memić, koji je i član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije podnio je ostavku na sva mjesta u Savezu.

U Novom Pazaru su bijesni zbog ponašanja službenih lica utakmice koja su ostala nijema na dešavanja na tribinama dvorane gdje su navijači Crvene zvezde vrijeđali Novopazarce, te skandirali ime Ratka Mladića.

Husein Memić je rekao da je sve počelo od fudbalske utakmice u Pazaru kada je gostovao Partizan, i kada su navijači iz Beograda skandirali na nacionalnoj osnovi i od tada pa sve do ove utakmice gdje god gostuju ekipe iz Novog Pazara budu napadane na nacionalnoj osnovi, i baš zbog toga uprava kluba će u četvrtak najvjerovatnije donijeti odluku o istupanju iz lige, jer se fašizmu na utakmicama mora stati.

Nakon skandaloznog fašističkog divljanja navijača Crvene zvezde na rukomentnoj utakmici protiv Novog Pazara u Beogradu, na društvenim mrežama se oglasio potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Rahić.

On je poručio da “zbog otvorenog i kontinuiranog teroriziranja, prijetnji, nacionalnog i vjerskog ponižavanja sportista i bošnjačkog naroda” svi sportski klubovi iz Novog Pazara treba da napuste ligaška takmičenja i istupe iz liga.

<