<

RIJEČI MAJKE ČIJA SE KĆERKA LIJEČILA OD KARCINOMA RASLAKALE SU MNOGE

Htjela bih samo reći zašto je nama roditeljima oboljele djece i našoj djeci važna podrška. Jedna sam od onih koji su u ključnim momentima, u momentu borbe za život svog djeteta, izgubila podršku nekih članova moje porodice. To je najveći udarac koji možete primiti u trenucima kada vam je ta podrška ključna kako biste izdržali sve one teške momente. Ali isto tako jedna sam od onih roditelja, koje je osjetilo nevjerovatnu podršku od potpunih stranaca. Nisam ni sanjala da će mi to u životu biti važno i ključno.

Prije svega bila je to podrška medicinskog osoblja sa hematoonkoloških odjela u Tuzli i Sarajevu gdje se liječila moja kćerka. To su ljudi koje prvi put sretnete u životu, a koji se zajedno s vama bore za život vašeg djeteta, koji se istinski i ljudski brinu te su vam oslonac. Na tome ću im zauvijek biti zahvalna. Hvala dr.Latifagić i njenom timu na ljubavi i podršci koju smo svaki put osjetile kada smo kročile na prijem Klinike i na Odjeljenje, jer smo se tada osjećale sigurnima i jer smo dobijale nadu da postoji sutra za nas.

Neću zaboraviti „strance“ iz Udruženja Srce za djecu koji su nas u Sarajevu dočekali kao svoje najrođenije, dali nam krov nad glavom, našu Roditeljsku kuću te nas povezali sa desetcima drugih stranaca koji su bili ključna podrška tokom našeg liječenja, od drugih roditelja, donatora, prijatelja. Udruženje je bilo veliki vjetar u leđa i sigurno mjesto gdje smo znali da ćemo uvijek naći nekoga ko će s nama pokušati riješiti sve naše probleme.

Eto zato je važna podrška, i ona finansijska, ali najviše ona emocionalna. Kada ste slomljeni, trebate nekoga ko će vas podupirati jednim dijelom vašeg životnog puta, ko će vaše dijelove duše bezuslovno držati skupa kako biste imali snagu da idete do izlječenja vašeg djeteta prenosi hayat.

<