<

Ratni vojni invalid Amir Halilović: Ako mi ne plate lijek, ubit ću nekoga, zarobiti ga

Ratnom vojnom invalidu Amiru Haliloviću iz Zenice prije godinu dijagnosticiran je rak pluća, nakon kojeg je uslijedilo i šest metastaza na glavi, a jedna je čak oko glavne arterije. Posebno je šokirao javnost objavom na svom Facebook profilu, gdje je objavio da kupuje oružje i planira ubiti nekog.

– Kupujem jednu ili dvije automatske puške (ciganke) s borbenim kompletom, pištolj 7,62 mm (TT-ac) s dva okvira municije, 10-tak bombi (kašikare)… Pošto sam odbijen u fondu za imuno terapiju jer navodno ne finansiraju lijek koji je meni potreban, morat cu nekom…. – napisao je Halilović.

U razgovoru za “Dnevni avaz” Halilović pojašnjava da mu je uzet uzorak tumora, a analiza je pokazala da treba koristiti terapiju koja bi mu spasila život. Terapija košta 6.500 eura i mora je kupovati svako 21 dan, pa se obratio Federalnom zavodu za zdravstveno osiguranje.

– Nažalost, dobio sam informaciju da sam odbijen jer oni ne finansiraju taj lijek – tvrdi Halilović.

Zato se, kaže, odlučio na šokantnu objavu na Facebooku.

– Ubit ću nekog, zarobiti! Ne zanimaju me posljedice i šta će biti. Refundirat ću onda troškove kroz zatvor. Za moćnike ima novca, za mene ne – izričit je on.

Saff

<