<

Raković: Republika srpska treba primjeniti izraelski model samoodbrane

Aleksandar Raković, srbijanski historičar i jedan od najekstremnijih propagatora velikosrpske politike iznio je veoma zanimljiv prijedlog kako bi srpske stranke u manjem bh. entitetu trebale reagirati na Inzckov zakon o negiranju genocida.
On smatra da bi Srbija i Republika srpska trebalo da na unutrašnje i spoljne pritiske primijene “izraelski model samoodbrane, koji podrazumijeva ne pasivno, nego aktivno djelovanje na zaštiti svog integriteta, nezavisnosti i teritorijalne cjelovitost, da ne čeka da organi sarajevskog režima prvi povuku korake”.
Kao primjer tog modela naveo je to što je lider SNSD-a Milorad Dodik najavio da će u Srebrenici biti smijenjen Ćamil Ćamil Duraković koji je prijavio novinara RTRS za negiranje genocida.

– Takvi potezi moraju biti naša nacionalna srpska politika u situaciji kada smo ugroženi. To je taj izraelski odbrambeni model gdje se nacija štiti na taj način što mora aktivno da reaguje na napade – istakao je Raković.

Poznato je kakav to model koristi cionistička politika protiv svojih meta. Naravno, takav model podrazumijeva i atentate i druge nasilne metode. Moguće je da je Raković na ovaj način otkrio planove srpske politike. Posljedice takvog modela već osjeti Ćamil Duraković protiv kojeg je pokrenuta žestoka kampanja. Nakon Dodikovog obećanja da će Ćamil Duraković biti smijenjen sa mjesta predsjednika Skupštine Općine Srebrenica, upućeni su brojni pozivi na njegovo ubistvo.

 

saff.ba

<