<

Prvi zvanični sastanak Karić i Stanivuković danas u Banjoj Luci

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva danas će boraviti u službenoj posjeti Banjoj Luci.

Ova posjeta uslijedila je nakon što ju je sredinom marta u posjetu ovom gradu pozvao gradonačelnik Draško Stanivuković.

Njihovi prethodnici Abdulah Skaka i Igor Radojičić nisu se nikada sastali, ali je u službenoj posjeti Banjoj Luci boravio premijer Vlade Kantona Sarajevo, Edin Forto. Tako da je ovaj sastanak veliki korak naprijed u zbližavanju dva grada Sarajeva i Banje Luke.

Podsjećamo na njihove odgovore:

“Mladi ljudi su došli na kormilo dva najveća grada u Bosni i Hercegovini, Banje Luke i Sarajeva, i vrijeme je da se konačno i sretnemo. Iz tog razloga sam gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić pozvao u posjetu Banjoj Luci”, to je za portal Radiosarajevo.ba kazao Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, koji je “prvu damu” glavnog grada BiH pozvao u službenu posjetu najvećem gradu u bh. entitetu.

! / Draško Stanivuković odgovorio Benjamini Karić: Posjeta koja će promijeniti sve
Ubrzo je stigao i odgovor gradonačelnice Sarajeva.

“Primila sam Vaše ljubazno pismo sa čestitkama za izbor na dužnost gradonačelnice Grada Sarajeva i dobrim željama za realizaciju uspješnih projekata za dobrobit stanovnika glavnog grada i svih građana naše domovine Bosne i Hercegovine. Na tome Vam toplo zahvaljujem. Sa zadovoljstvom sam primila poziv da posjetim Banja Luku na čemu Vam iskreno zahvaljujem.

Rado se odazivam i dijelim Vaše uvjerenje da ima puno mogućnosti za uspješnu saradnju dva najveća grada u našoj zemlji. Dijalog, otvorenost, saradnja i izgradnja mostova prijateljstva ostaje jedno do mojih opredjeljenja”, navela je, između ostalog, gradonačelnica Karić u odgovoru Stanivukoviću.

Gradonačelnici / Benjamina Karić odgovorila na poziv Draška Stanivukovića
Nakon toga stigla je potvrda, Stanivuković je datum susreta sa Benjaminom Karić potvrdio putem našeg portala.

“Sve je dogovoreno, Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, na moj poziv 22. juna doći će u zvaničnu posjetu Banjoj Luci. Razgovarali smo i sve dogovorili”, kazao je ekskluzivno za portal Radiosarajevo.ba Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke i potvrdio da će on doći u službenu posjetu Sarajevu.

<