<

Pripadnik OS BiH kojeg su optuživali za ‘atentat na Vučića’, na sudu dobio spor protiv ‘Srne’

Zbog netačnih i neprovjerenih objava Mehdin Jakubović je dobio sudski spor zbog klevete da je u Potočarima napao srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. Tim povodom oglasio se na društvenim mrežama

Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Mehdin Jakubović našao se na udaru određenih medija lani, a optuživali su ga za napad na srbijanskog predsjednika u Potočarima.

Ovom istaknutom vojniku nije bilo teško dokazati istinu, obzirom da je navodni atentat iz 2015. prema svim pokazateljima iscenirani događaj iz okruženja samog Vučića. O tome su govorili i sami srbijanski policajci, koji su nelegalno boravili u našoj zemlji tog 11. jula kada se obilježavala godišnjica genocida nad Bošnjacima srebreničkog kraja. O svemu je za medije govorio i suspendovani policajac Milan Dumanović – VIDEO. Ta priča aktuelna je i ovih dana na sudu u Beogradu.

Mehdin Jakubović se tim povodom oglasio na društvenim mrežama.

‘PRAVDA JE SPORA ALI DOSTIŽNA! ISTINA IZAŠLA NA VIDJELO!‘

“Preživio sam GENOCID. I nakon toga dugi niz godina unazad, meta sam kukavičijeg ataka na moju ličnost anonimnim prijavama od nepoznatih osoba ili paraobavještajnih službi kojim sam okarakterisan kao opasna osoba radikalnih islamskih stavova itd. Zadnji takav atak bio je prošle godine 25. septembra gdje sam javno posredstvom medija optužen kao glavni organizator atentata na Vučića i druge kao i niz bezočnih laži. Mediji, izvršioci anonimnih nalogodavaca gube na sudovima a nalogodavaca kukavica nigdje na vidiku, u mišijoj rupi a ja sam slobodan i ponosan čovjek i na raspolaganju svim javnim, legalnim sigurnosnim agencijama ako sam za nešto kriv i ne krijem se kao ove anonimne kukavice.

Hvala svima koji su mi svo ovo vrijeme bili moralna i materijalna podrška da tražim pravdu. Nikada im to neću zaboraviti. Uskoro javni opširni intervju o navedenoj temi, o svim atacima na mene, o tužbama, o sigurnosnim provjerama, o zadržavanju mene i moje porodice na ulazu u R. Srbiju, o razlozima atakovanja na mene i javnog medijskog linča, o podršci koju sam imao, o likovanju i izbjegavanju mene od strane nekih kategorija ljudi, o proživljavanju svega navedenog a sve u cilju istinitog informisanja javnosti o svemu jer i ja imam pravo riječi, da se čuje i moja strana priče”, poručio je Mehdin.

U priloženim dokumentima možemo vidjeti prvostepene sudske presude suda u Bijeljini izrečene protiv agencije Srna te Srđana Perišića.

 

Srebreničanin Jakubović bio je pripadnik AR BiH od početka do kraja agresije na Bosnu i Hercegovinu. (Nosilac ratnog priznanja „Srebrni štit“.)

Nakon rata završio je fakultet Odbrane i Sigurnosti na FPN u Sarajevu i stekao zvanje profesor Odbrane i sigurnosti. Na istom fakultetu je završio master studij i stekao zvanje magistara politologije usmjerenje Evropske integracije.

Pripadnik je OS BiH, aktivni oficir u činu majora.

(Saff/Patria)

<