<

Prilikom ulaska u BiH četiri osobe lišene slobode: Akcija i na GP Maljevac kod Velike Kladuše

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša, 24. jula 2020. godine, lišili su slobode A.K. (1980.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog kr**ičnih djela „teška krađa“ i krađa“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Sudske policije Bihać.

Dan ranije, 23. jula 2020., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Kamensko lišen je slobode I.Z. (1995.). Utvrđeno je da ga potražuju Općinski sud u Bugojnu, Općinski sud u Livnu i Policijska stanica Bugojno zbog kr**ičnih djela „teška krađa“. Službenici JGP Kamensko državljanina BiH i Repulike Hrvatske predali su službenicima Odjeljenja sudske policije Kantona 10 Livno.
Službenici JGP Orašje, 23. jula 2020., lišili su slobode S.Š. (1990.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog kričnih djela „kritvorenje isprave“ i „posjedovanje i omogućavanje uživanja opnih dra“. Državljanin BiH kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Šamac i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Hum, 23. jula 2020., lišen je slobode N.L. (1991.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Hum, N.L. predali su službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

/uskinfo.ba

<