<

Prijatelji se emotivnim porukama opraštaju od stradalog mladića, oglasio se i njegov nastavnik

Kad sam bio u Bosni prošle godine, ja te zovem poslije ponoći nekad i kažem rola treba mi pomoć, a ti došao za dvije minute, nisi pitao ni šta ni kako, nego si došao…
Dvadesetsedmogodišnji Samir Gušter iz naselja Ljubinići kod Ilijaša poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se, kako smo već objavili, dogodila jučer na dionici autoputa A1 Sarajevo – Lepenica. Nastradao je kada je izgubio kontrolu nad motociklom, a potom je pao na cestu i zadobio teške povrede.

Radilo se o primjernom mladiću kojeg je cijeli Ilijaš volio. Samirovi prijatelji od njega se opraštaju na društvenim mrežama, a oglasio se i njegov učitelj.

Jedan od prijatelja je napisao:

“Samir Gušter, zvani Guja, moj brat, naš brat.

Danas nas je napustio i otišao na bolji svijet.

Toliko toga dobrog bi mogao da kažem o tebi, a ništa negativno ne bih imao reći za 20 godina našeg poznanstva, 20 godina bratske družbe.

Moj “ROLA” koji nije imao trun zla u sebi, nikad nikome nisi zlo učinio ni pomislio na to.

Sjećam se svaki Bajram bi moj Guja došao kod nas i pitao moju majku jel’ pravila kolač jedan što on voli, a majka Bogami svake godine bi i pravila taj kolač jer se sviđao mom roli.

Sjećam se mog Guje i kad se doselio i krenuo sa mnom u osnovnu školu – ja od prvog dana mu rekao ti sjediš sa mnom u klupi.

Sjećam se kad rola ponese kutiju cigara i ne idemo kući dok se sve ne išpusi jer bi nas starci prebili.

Kad bi rola dobio neku trenerku ili majicu od rodbine iz dijaspore, a ja bih to vidio pa mu reko daj da pronosam, a rola meni dadne novu majicu on je nikad nije ni obukao.

Kad sam bio u Bosni u septembru prošle godine, ja te zovem poslije ponoći nekad i kažem rola treba mi pomoć, a ti došao za dvije minute, nisi pitao ni šta ni kako nego si došao da vidiš kakav problem ima tvoj brat, pa se nismo razdvajali dok sam bio tu svaki dan si dolazio, bio si sa mnom pričao do kasnih sati do 3/4 ujutro iako ideš na posao za dva, tri sata a nikad se žalio nisi da si umoran.

Bio si veliki pozitivac, insan velikog srca koji je širio ljubav među rajom.

Bio si pravi i iskreni prijatelj i brat koji se stalno javljao iako smo kilometrima daleko ali naša bratska ljubav ostaje zauvijek.

Iskreno molim Allaha da ti oprosti grijehe i uvede te u Dženet,

InšAllah ima moj Guja dobrih dijela dosta.

Uvijek ćeš biti u mojim dovama brate”.

Nakon ove, uslijedile su brojne poruke a jedna od njih je: “Da svako ima jednog ovakvog prijatelja dunjaluk bi bio ljepše mjesto za živjeti. Allah da ga uvede u Džennet, a porodici podari sabur. Momka nisam poznavao, ali kada neko o nekome ovako govori… to je vrijednije od suhog zlata u ovaj ludi vakat…”

<