Site icon Ljepota Islama

Preminula ”majka hrabrost”: Uprkos borbi s rakom, uživala sa sinom

Nazvali su je “majka hrabrost” jer se opredijelila za materinstvo, Ana Đoković je stavila vlastiti život na kocku iako su joj ljekari savjetovali da prekine trudnoću u četvrtom mjesecu, kada joj je otkriven kancer maternice.

Sa sinom Vukotom je uživala oko dvije i po godine, paralelno se boreći sa zloćudnom bolešću. U petak je, nažalost, izgubila bitku s kancerom. Baranka i blogerica Ana Đoković umrla je u 34. godini.

Bila je poznata širom regiona kao “majka hrabrost”. Željela je po cijenu života dijete i rodila sina. Mnogi ljekari smatrali su da je Ana neodgovorna i da je svoj život stavila na kocku kada je odlučila da, uprkos raku grlića maternice, zadrži trudnoću. Mediji su pisali o njoj i kada je, nakon teškog porođaja i opasne operacije, napustila porodilište sa svojom bebom.

Prof. dr. Vladimir Pažin iz GAK-a “Narodni front” bio je vođa ekipe koja je operirala Anu. On je smatrao kako je njena odluka bila relativno nerazumna i da je nadjačala želja za materinstvom, nezavisno od toga hoće li zbog toga možda izgubiti glavu.

Ana je ostala upamćena kao borac koji je motivirao mnoge žene da odu na preventivni pregled i kao neko ko mnogo voli život. Prkosila je kanceru do posljednjeg dana.

U danima kada je čula prve otkucaje srca bebe, u četvrtom mjesecu, dijagnosticarana joj je bolest.

Exit mobile version