<

Predrag Kojović otkrio zašto je podnio ostavku na mjestu predsjednika Naše stranke

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović podnio je ostavku na mjesto stranačkog predsjednika.

U kratkoj izjavi za Fenu Kojović je rekao da je ostavku podnio iz razloga lične prirode.

On je na mjesto predsjednika ove političke opcije izabran prvi put 16. maja 2015. godine, a 18. maja 2019. godine ponovo je izabran. Kojović je, također, zastupnik Naše stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija ipak je odlučila povući ostavku koju je ranije danas podnijela nakon nesuglasica u rukovodstvu NS-a u vezi s njenom šalom sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić.

Baralija se oglasila na svom Facebook profilu te poručila da su aktuelna dešavanja u Našoj stranci prirodni politički procesi.

– Kao potpredsjednica Naše stranke, zajedno sa svojim prijateljima i kolegama, nastavljam se boriti za pravednije, zdravije i bolje društvo u kojem ćemo s radošću živjeti svi.

Česte a ponekad i žustre diskusije koje vodimo na sastancima rukovodstva stranke su nešto na što sam ponosna jer je to odraz demokratičnosti i slobode koju osjećamo svi da iskažemo što mislimo i argumentiramo pravac u kojem stranka treba da ide, žao mi je što se takve stvari pokušavaju kroz odredjene medijske natpise predstaviti kao slabost ili problem. Ono kroz što Naša stranka trenutno prolazi su prirodni politički procesi iz kojih smo i do sada izlazili još snažniji, ne sumnjam da će tako biti i ovaj put – poručila je Baralija.

<