<

Porodica iz Beograda koja je prešla na islam dobila brutalan odgovor okoline

Prelazak cijele beogradske porodice Novaković iz hrišćanstva u islam izazvao je pravu buru i more komentara na ovu nesvakidašnu vijest. A koliko su građani Srbije tolerantni, najbolje pokazuju komentari koji su objavljeni na sajtu beogradskog Telegrafa.

Većina smatra da su uzimajući muslimanska imena Ismail i Edina, Esad i Hamza, Bojan i Nataša, zajedno sa sinovima Filipom i Ognjenom, zapravo odustali od srpstva, tradicije i porodice.

– “Oprosti im Bože, ne znaju šta čine”, “Zauvijek sam Srbin”, “Prodao vjeru za večeru”, “Srpkinja sam, suprug katolik i nikad ni za koga ne bih promijenila veru jer je mene mama rodila Srpkinju?! Vjerujem u Boga i poštujem sve religije”. “Daleko bilo. Ne znam šta bi trebalo da se desi da bih promijenila veru. Jeste da Srbi nisu kao što su bili, mnogo pokvarenih, zavidnih, zlih, ali to ne može pokolebati moju pravoslavnu vjeru jer mi je samo vjera u Gospoda našeg Isusa Hrista pomagala i u životu – stav je onih tvrdokornijih vjernika.

S druge strane, javili su se i građani koji ne gaje predrasude prema islamu i koji se trude da zadrže otvoren um po pitanju tumačenja Kur’ana.

– Pređu ljudi na islam svaki dan, hvala Bogu. Al’ ste jadni komentarima. Kad je Emir Kusta prešao u pravoslavlje, lijepo vam je bilo. Svako ima pravo da sam odluči gdje se osjeća najlagodnije. Hvala Bogu da sam dobio braću po vjeri. Neka te Bog nagradi kako samo on zna sa cijelom porodicom – jedan je od komentatra.

Bilo je još sličnih komentara.

– Ja sam ateista i mnogo sam volio jednu muslimanku, doduše i dalje je volim, a da sam znao da ćemo pući zbog vjere, na keca bi prešao u islam. I onako su mi to nebuloze koje razdvajaju ljude. Evo 10 godina je prošlo osnovali smo oboje svoje porodice i ja i dalje osjećam mnogo prema njoj. Da nije bilo vjere bio bi mnogo srećniji – napisao je čitatelj Telegrafa.rs koji se potpisao kao Ateista.

Telegraf.rs

<