<

POGOĐEN AVION, POGINULO SVIH 176 PUTNIKA, OTKRIVENO ŠTA SE DESILO: Ovo je strašno, jedan snimak je DOKAZ

Analiza iz crnih kutija srušenog ukrajinskog putničkog aviona pokazuje da su ga pogodile dvije rakete u razmaku od 25 sekundi i da su putnici još neko vrijeme bili živi nakon prve eksplozije, saopštio je Iran danas.

Saopštenje iranske Organizacije civilnog vazduhoplovstva predstavlja prvi zvanični izvještaj o sadržaju crne kutije i podataka iz pilotske kabine, koji je u julu poslat u Francusku na analizu, prenosi Rojters.

Teheran je saopštio da je slučajno oborio avion za ukrajinski avion u januaru, u vrijeme ekstremnih tenzija sa SAD. Svih 176 ljudi u avionu je poginulo.

  • Devetnaest sekundi nakon što je prva raketa pogodila avion, glasovi pilota unutar pilotske kabine, ukazivali su da su putnici živi … 25 sekundi kasnije druga raketa pogodila je avion – navedeno je u saopštenju.

Iranska revolucionarna garda oborila je avion ukrajinske aviokompanije raketom zemlja-vazduh 8. januara, neposredno nakon što je avion poletio iz Teherana, što je Teheran kasnije priznao kao “katastrofalnu grešku” snaga u stanju visoke pripravnosti tokom sukoba sa SAD.

Novi.ba/Srbijadanas

<