<

POGLEDAJTE KAKO JE KOMANDANTA OZLOGLAŠENIH “ŠKORPIONA” STIGLA BOŽIJA RUKA PRAVDE

Nešto više od 18 godina nakon kukakvičkog strijeljanja šestorice zarobljenih mladih Srebreničana kod Trnova, tačno onoliko koliko je imao ubijeni Dino Salihović u trenutku smrti, komandanta “Škorpiona” Slobodana Medića Bocu stigla je Božija ruka pravde.

U sudaru dva automobila koji se dogodio na Novu godinu, sa 2013. na 2014., na lokalnom putu Sremska Mitrovica-Veliki Radinci poginule su tri osobe, dok je jedna teško povrijeđena.
Kako se ispostavilo, poginuo je komandant jedinice “Škorpioni” Slobodan Medić (47), njegova supruga Lj.M. (45) i sin D.M. (17), koji je tada imao isto godina koliko i Safet Fejzić kada je ubijen na Godinjskim barama pod komandom Slobodana Medića, piše Ins.
– Zatekli smo stravičan prizor: dva beživotna muška tijela ležala su u smrvljenoj ”toyoti”, dok je tijelo žene ispalo iz vozila. ”Toyotu” smo morali da siječemo da bismo izvukli tijela muškaraca. Svuda po putu bile su razbacane dječje stvari, kolica i mlijeko, pa smo po mraku tri puta detaljno pretražili teren, strahujući da je u vozilima bilo i djece, što, na sreću, nije bio slučaj – kazao je tada za “Blic” Stevan Pejić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Sremskog okruga.

Nesreća u kojoj je poginuo Medić sa porodicom dogodila se kada je vozilo marke “renault”, beogradskih registarskih tablica, udarilo u “tojotu”, novosadske registracije.

Na porodicu Medić, koja se nalazila u automobilu marke “toyota”, svojim automobilom “renault” beogradskih registarskih tablica naletio je Dejan K. (28) iz Velikih Radinaca, koji je u trenutku nesreće u krvi imao 1,9 promila alkohola. On je izgubivši kontrolu nad vozilom, prešao na lijevu stranu kolovoza i sudario se sa “tojotom” koja se od siline udarca prevrnula na krov i završila u kanalu.

Dejan K. pretrpio je lakše tjelesne povrede, a policija mu je odredila zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Medić je za vrijeme ”Oluje” u Srem stigao iz Mirkovaca u Hrvatskoj, a u selu Stejanovci je kupio kuću sa imanjem u kojoj su mu živjeli supruga i sin. Služio je višegodišnju zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina i bio je na odobrenom slobodnom vikendu, a pretpostavlja se da je sa porodicom krenuo kod prijatelja za Sremsku Mitrovicu na doček Nove godine.

Medić je uhapšen juna 2005. godine, dan pošto je Haško tužilaštvo na suđenju Slobodanu Miloševiću prikazalo video-snimka ubistva šestorice Bošnjaka koji su napravili sami pripadnici “Škorpiona”. Na osnovu tog snimka srpsko tužilaštvo za ratne zločine je podiglo optužnicu protiv Slobodana Medića, Pere Petraševića, Aleksandra Medića, Aleksandra Vukova i Branislava Medića.

Iako su poslije ovog događaja krenule špekulacije da je smrt Medića i njegove porodice izrežirana, danas, poslije više od tri godine, jasno je da je čovjeka kojeg je nemilosrdno ubijao nedužne, stigla Božija pravda!

Izvor: armijabih.net

<