<

Pogba iftario tokom meča protiv Rome

Paul Pogba je sinoć bio jedan od najboljih igrača u pobjedi Manchester Uniteda nad Romom rezultatom 6:2, a posebno impresivan podatak je da je da je pretrčao više od 10 kilometara iako je cijeli dan postio.

Pogba posti svaki dan ramazana, a tako je bilo i jučer. Tokom prvog poluvremena meča protiv Rome Pogba je otišao do aut linije kako bi iftario, te se odmah nakon toga odmah vratio u igru.

Pogba je prije pet dana govorio za manchesterske portale o svom postu. “Radim to godinama. Ovdje imam i profesionalnog nutricionistu koji mi pomaže oko onoga što moram jesti, a kad treniram daje mi neke stvari, malo proteina, tako da ne gubim previše mišića i to je u redu”.

Francuski reprezentativac Paul Pogba je islam primio prije dvije godine. “Islam sam spoznao kroz mnogo prijatelja koji su muslimani. Uvijek smo pričali o tome. Često sam se ispitivao o nekim stvarima, a onda sam počeo istraživati. Jednom sam klanjao s mojim prijateljima i osjetio sam nešto drugačije. Osjećao sam se sjajno. Od toga dana samo sam nastavio praktikovati molitvu. Morate se moliti pet puta dnevno, to je jedna od pet islamskih dužnosti”, ovako je Pogba opisao svoj put u islam.

<