<

Pas je četiri godine čekao gazde tamo gdje su ga izgubili, njegova rekacija kada ih je pronašao će vas zadiviti

Tako je nedavno postala viralna priča o psu Leu koga je vlasnik izgubio kod benzinske pumpe, prenosi “Jutarnji“.

Od tog dana, Leo se nije micao s istog mjesta strpljivo čekajući duge četiri godine da se njegova porodica vrati po njega.

Građani tog mjesta pokušavali su mu pomoći, bio je mršav i gladan. Jedno vrijeme imao je i kožnu bolest.

Saovalak, 45-godišnja žena hranila ga je koliko je mogla i često ga je vodila kod sebe, ali Leo bi svaki put pobjegao. Našla bi ga kasnije na istom mjestu uz put. Na kraju je odustala i samo bi mu donosila hranu na njegovo mjesto.

Jedan građanin, Anučita Unčaroena, pokrenuo je akciju na društvenim mrežama kako bi pronašao Leove vlasnike. Postavio je slike na internet i napisao da pas već četiri godine čeka vlasnike.

Ljudi su masovno dijelili objavu i dogodilo se čudo, oglasila se Leova porodica. Kontaktirali su Anučita i rekli su mu da Leo izgleda poput BonBona, psa kojeg je porodica izgubila 2015. godine. Pokušavali su ga pronaći, ali nisu uspjeli i pretpostavljali su da je uginuo.

BonBon je bio presrećan kad je ugledao svoje vlasnike, ali, začudo, nije želio s njima kući. Odlučio je na kraju da ostane sa ženom koja se brinula o njemu kad je bio sam i ostavljen.

Na društvenim mrežama svi su bili iznenađeni i zbunjeni što odani pas nije otišao sa svojim vlasnicima, ali čini se da je samo želio da ih vidi i pozdravi, i na kraju ode kod gospođe kojoj je osjetio da sada pripada.

<