<

Ove Grujičić neće moći skinuti: Baneri sa bajramskom čestitkom ponovo postavljeni u Srebrenici

Baneri su postavljeni na privatnim objektima i zgradi Islamske zajednice u Srebrenici

Baneri sa bajramskom čestitkom “Bajram šerif mubarek olsun” ponovo su postavljeni u Srebrenici.

Zahvaljujući načelniku Općine Srebrenica Mladenu Grujičiću, bajramski praznici su iskorišteni za dodatno dizanje tenzija u ovom gradu. Kako nam je pojasnio Ahmed Hrustanović iz Srebrenice, koji nam je ustupio i fotografije ponovo postavljenih banera, u proteklih 15 godina oni su postavljani za svaki Bajram. To se dešavalo i proteklih godina od kada je Grujičić izabran za načelnika.

image

Zašto je bajramska čestitka zasmetala Grujičiću?/Ahmed Hrustanović/
image

Baner koji je zasmetao Grujičiću/Ahmed Hrustanović/

Na baneru koji je postavljan stajalo je “Sretan Bajram svim osobama islamske vjeroispovjesti”, a ispod toga je stajala čestitka “Bajram šerif mubarek olsun”. Do sada ta čestitka nije smetala Grujičiću.

Ove godine je Islamska zajednica odlučilka da napravi novi baner, s obzirom da je prethodni bio star 15 godina i već je bio poprilično dotrajao. Na novom baneru je također stajala čestitka “Bajram šerif mubarek olsun” i ništa više.

– Međutim, samo nekoliko minuta nakon što je postavljen ovaj baner Grujičić je naredio da se skine. Ne znam zašto mu je sada zasmetao. Ovime je pokazao jedno vrlo nezrelo ponašanje, kazao je Hrustanović.

image

Baneri su sada na privatnim obbjektima/Ahmed Hrustanović/
image

I Srebreničani imaju pravo na bajramske čestitke/Ahmed Hrustanović/

Međutim, uprkos Grujičićevoj naredbi, Bošnjaci u Srebrenici su banere postavili na svojim privatnim objektrima, kao i na zgradi Islamske zajednice u Srebrenici, te na taj način ipak Srebreničanima islamske vjeroispovjesti čestitali ovaj praznik.

<