<

OTELO SE KONTROLI Zekotić: Asime, prije nego te uhapse, objavićemo sve, neka narod vidi ko ga je vodio 20 godina!!

(izvor-normala.ba)

Jutros rano u sinovljevoj Škodi Asim Kamber je sa suprugom bibliotekarkom u gradskoj školi (završila ruski jezik) natovaren torbama otišao van Sanskog Mosta. Strahovanja da je pobjegao u svoju domovinu Hrvatsku možda nisu bez osnova, ali treba pričekati.

Kamber i dalje potpuno van sebe piše svoj smiješni blog i tako dalje širi prostor za pravljenje budale od sebe.

U međuvremenu, jedan od bivših stranačkih ljudi SDA Sanski Most Muhamed Zekotić na svom je FB profilu objavio zanimljiv tekst  i poprilično demolirao već urušenog Kambereskua.

U tekstu  kao smrznuti snijeg pod  gojzericama  sve pršti od zanimljivih najava.

Prenosimo tekst bez ikakvih redakcijskih intervencija u tekstu, ali sa  određenim grafičkim poboljšanjima.

– ASIM KAMBER, STO LAŽNIH PROFILA I MINE (Armin Islamović)

UNUK: Majka, jesi li čitala Asimov blog?
MAJKA: Nisam, dijete drago, nisam imala vremena! Kuhala sam pekmez da poneseš u sebi u Sloveniju!!!

Ovako, otprilike, izgleda jedna uobičajena konverzacija u Sanskom Mostu! Ako bi se lagali, naravno! Ova konverzacija, ustvari je tumačenje realnih činjenica! Prvo pitanje, od strane unuka je u glavi Kambera, zapravo kako on zamišlja u kojoj se mjeri čitaju njegovi blogovi, koliko su bitni i koliki utjecaj ostvaruju u društvu! ILUZIJA!!!
Odgovor majke je naša realnost. Grad nam je pust, braća, rođaci i prijatelji vikendom kad mogu dođu. I odoše nazad! U pravedni svijet, daleko od tiranije i jednoumlja.

Iako sam zamislio da ovo bude neki odgovor na ono što je moj komšija objavio u petak, čitajući njegove rečenice, ponovo, uvidio sam da nemam na šta odgovoriti. Na laž i izmišljotine, manipulatorski konstruisane opaske ne treba odgovarati.

Kada me je Amir Hadžić prije izvjesnog vremena nazvao, a povodom teksta koji sam objavio o Kamberu, Redži i Zinajdi, njegovoj ženi, upitao sam ga zašto se taj isti koji ga je podgovorio da me zove, Kamber, ne odazove na moje brojne pozive i prozivke? Zašto izbjegava svaku javnu komunikaciju? Odgovorio mi je da me Kamber ne smatra dostojnim za razgovor s njim, pa sad poručujem Amiru ne bi li oči otvorio da nije to razlog. Vidiš li Amire da je počela prepiska, ali izostali su odgovori na sva moja pitanja!!!
Zašto? Zato što bi, Kamber, odgovarajući mi, ali istinom, sam po sebi vršio fiziološku potrebu.

– Još toliko nije posenilio. A posenilio je i to dobro, jer najavi blog u četvrtak, zaboravi da je Dan oslobođenja(toliko o njegovom odnosu prema svemu što je značajno Bošnjacima, muslimanima). Tema trebali biti Mujo i Hozan, pa se onda izvinu, pa najavi za petak ujutro, pa ne bude, a onda navečer ne bi Muje i Hozana, nego salvu uvreda iznese na moj i račun mojih prijatelja. Svi njegovi bivši. Ja neću uvredama, to sam vam davno rekao, jednostavno nisam ta japija, ja ću istinom!

Dragi moji prijatelji, još se nisam odlučio hoću li se politički angažovati, kako i gdje, ali kad odlučim biće to javno i transparentno, sa jasnim programom i ciljevima djelovanja. Razgovaram sa mnogim od vas, ali me izuzetno razočarala činjenica da je na sve one laži koje je Asim objavio u petak, lajk pritisnuo moj Mine. Armin s kojim sam popio kafe odavde do Brazila, koji me u posljednje vrijeme, između ostalih, poziva da se zajednički uključimo u SDA, kako bi popravili stanje, lajkuje laž i obmanu, ničim izazvan. Kaže mi dobar onaj video! Pa što to, bolan ne bio, ne napisa u komentaru, zašto pritisnu lajk, ti koji koristi nemaš od Kambera.

Halalim mu na mladost, i ja sam nekad znao pogriješiti, a onima ostalim halalim jer imaju koristi, Hari, Hase, Flame. Farki halalim jer znam da me provocira, dokazao je nebrojeno puta koliki mi je prijatelj. Ostalo su lažnjaci i u komentarima i na lajkovima. Ali nisam vjerovao da ih ima na stotine. Arnel mi reče.

– Dok sam pisao ovaj tekst, nazvao me je Arnel da dođem na roštilj. Kaže plaho se nasekirao na ono što je Asim objavio, pa je odlučio tugu liječiti, mesom. Zamolio me je da napišem jednu rečenicu, umjesto njega, a ona glasi ovako: ”Asime, mi nismo imali sofisticiranu opremu za presretanje na stotine i hiljade razgovora, ali smo samo jednostavno snimali ono što si nam govorio!!!”

U tom kontekstu ću i završiti.
Asime, ako se odlučiš da nastaviš obmanjivati javnost očekuj veliki broj istinitih snimaka koji će uzdrmati, ne Stranku, nego grad i državu!!!
Asime, ako se odlučiš, lagati i varati kao što si do sad, očekuj da ćeš biti proganjan ne samo od istražnih organa nego od svih onih koji imaju čast i dostojanstvo kada počnemo objavljivati sve što smo snimili!
Asime, nemoj samo da kažeš kako je podlo, jer ti si to tražio od Šahbaza kako bi ”izvukao” jednu od mnogobrojnih afera koje su potresale i tebe i tvoju stolicu!
Asime, radili smo šta si rekao, ali ni to ti nije bilo dovoljno, pa si i nas iznuđivao!!! Poslušajte u snimku, dragi moji prijatelji! Psiholozima ostavljam za zadatak da analiziraju tvoju psihotičnost.
Asime, ako se odlučiš, da zaoštriš pero, shvati da je 21. vijek i da se perom više ne piše kao što se nožem ne reže. Laseri su u igri!!! A ti si za to neuk!!!

Asime, da te samo napomenem na neke od snimaka koje imamo i o kojim temama!!!

TVOJA SVJEDOČENJA NA SNIMCIMA SU O:

1. SEX AFERE

– moralnim osobinama Majde Cepić-Habibović
– Medihi Hromalić i njenim bivšim brakovima
– ljubavnoj vezi tvog ”omiljenog” općinskog pravnika i jedne od ”naših” direktorica
– ljubavnoj vezi između jednog privrednika i šefice jedne općinske službe
– Načelnikovoj romansi u ključkom Domu zdravlja
– promiskuitetnost Farisove sestre (još i najgore)

2. IZNUDE

– ona najblaža, kada kažeš Arnelu da mora uplatiti 200KM kako bi ti mogao obmanuti ostale (nju objavljujem)
– od vlasnika sanske Banje Ilidže, koji je u međuvremenu preselio na ahiret. Da te podsjetim, primopredaja u Beču
– Dragan Stipić, Miljenko Bašić i procenti po toni prodanog NAŠEG UGLJA
– Mesud Duraković, Cazin, 9.000KM

3.RUŠENJE GENERALA

– ti, Nizo slikar, Nijaz Duraković, Durakovićev sekretar, podrumi, SLOBODNA BOSNA, DANI, WALTER…
– trovanje Generala Alagića u Caminu i Nizina izjava koja to potvrđuje

4. TUŽIOCI I SUDIJE

– kako si nam se pohvalio da si zaposlio Sadetu u općinsko pravobranilaštvo, pa u Tužilaštvo…
– šta si nam rekao o sudiji Selmanu

5. STRUČNE SPREME

– kako si nam pojasnio studiranje Farisove supruge, Elmire u Bihaću

6. POLITIČKE SPOSOBNOSTI

– ”Ako nemate kome, dajte glas Kljajiću!!!”

7. KAKO SI KUPOVAO NAKLONJENOST OSTALIH POLITIČARA

– posuđivanje novca Amiru Avdiću, u koliko navrata i u kojim iznosima

8. INSPEKCIJE

– naređivanje uništavanja tvojih neistomišljenika
– koliko se janjetine pojelo sa Mahmutom Jukićem, ko se s njim nalazio, šta se tražilo

9. MUP

– postrojavanje Muje Koričića, tvoja izjava ”Ili će raditi kako mu kažem, ili neće biti prvi pendrek!!!”

10. LAGODAN ŽIVOT TEBE I TVOJIH NAJBLIŽIH

– tvoja izjava ”Ni Mirza ne ide na posao, ali nema ga po kafanama!!!”

I još mnogo toga!

Vjerujem da nećeš svoje najbliže saradnike iskoristiti do te mjere da im rasturaš brakove i možda uzrokuješ zdravstvene probleme!

Namjereno, većinu imena nisam htio napisati, štiteći im porodice, a na tebi je hoćeš li prestati lagati, varati, obmanjivati!

– Ako ne prestaneš, doživjet ćeš veliku sramotu, obećavam ti!

Pozivam te, još jednom da daš ostavku, a ako nećeš jer ti sujeta ne dozvoljava, pozivam Izvršni odbor SDA Sanski Most da te smijeni jer mi nije u cilju da hapse Predsjednika Stranke!

– A bićeš uhapšen!!!

Kada sam se odlučio za borbu protiv zla, odlučio sam nas osloboditi od najvećeg koje nas je zadesilo!
Ovo nije borba za dan, mjesec ili godinu!
Ovo je borba dok se rat ne završi!!!

– P.S. Onima koji su se prepoznali obećavam da će biti pošteđeni svih neugodnosti ukoliko se Kamber povuče ili ga Izvršni odbor smijeni!
Do njega je, do vas je!

Vjerujte, ovo je ponuda koja se ne odbija!!!

TAGOVI

<