<

Otac dvoje djece sam otišao u noćno planinarenje, pa pronađen mrtav

Novosadski građevinski investitor Aleksandar Mijanović (45) nestao je u subotu uveče na planini Rtanj, saopštili su njegovi prijatelji.

Gorska služba spasavanja oglasila se juče po podne saopštenjem u kojem se navodi da su njeni pripadnici na toj planini pronašli beživotno tijelo muškarca za koje se vjeruje da je Mijanović, prenosi Hayat.ba.

Mijanović je na noćno planinarenje otišao potpuno sam, nestao je i mobilni telefon mu je bio danima nedostupan. Prema raspoloživim podacima, nije prešao nijednu granicu, ali se nikome od porodice i prijatelja otad nije javio. Njegovi prijatelji planinari na Fejsbuku su objavili post u kojem su zamolili sve koji nešto znaju o Aleksandru da obavijeste policiju, javlja Blic.

– Jedan naš drugar planinar je u nedjelju, 25. avgusta sam otišao da planinari i od tada mu se gubi svaki trag. Nije dostupan, nikome se nije javio. Rekao je da ide na Rtanj, ali to ne znamo da li je sigurno. Porodica je obavijestila jutros policiju, a GSS je krenuo u potragu. Nije prešao granicu, tj. izašao iz zemlje. Zove se Aleksandar, ima 45 godina, vozio je automobil – plavu “škodu”. Ako neko primijeti automobil u blizini početka neke planinarske staze, molim vas da mi javi. Ili ako ga je sreo na nekoj stazi. Hvala svima – napisala je Ljiljana Lazarević na svom Fejsbuk profilu.

Njegov automobil je u međuvremenu pronađen, a drugi planinari iz grupe koja je bila na noćnom usponu rekli su da ga se ne sjećaju.

Gorska služba spasavanja odmah je za njim krenula u potragu. Juče poslije podne su se oglasili saopštenjem u kojem se navodi da su njeni pripadnici na Rtnju pronašli beživotno tijelo muškarca za koje se vjeruje da je Aleksandar Mijanović. Potraga je, kako kažu, trajala gotovo 26 sati.

Prema njihovim riječima, tijelo je jučer popodne poslato na identifikaciju, ali juče nije bilo definitivne potvrde da se radi o novosadskom biznismenu.

– Dežurni policajci koji su pretraživali teren zajedno sa spasiocima su bili na licu mjesta, a detalji i uzroci smrti unesrećenog nisu još poznati – navodi se u saopštenju GSS.

Aleksandar Mijanović u Novom Sadu je poznat kao ozbiljan poslovan i porodičan čovjek, direktor i suvlasnik firme “Freeland Mijanović” koja se bavi investiranjem i gradnjom najčešće stambenih objekata.

– Riječ je o veoma prijatnom čovjeku koji nije bio sklon bahatom ponašanju. Oženjen je i ima dvoje djece. Od prije dvije godine počeo je da se zanima za planinarenje. Rado je išao na Frušku goru, a čini mi se da je već jednom išao i na Rtanj – kaže za Blic jedan Mijanovićev poznanik.

Omiljena destinacija planinara
Rtanj, planina koja se nalazi u istočnoj Srbiji (oko 200 kilometara jugoistočno od Beograda), jedno je od omiljenih izletišta u Srbiji, a posebno je pohode planinari amateri. Planinarska sezona traje od aprila do oktobra. Prošle godine Rtanj je imenovan i za specijalni rezervat.

<