<

Opasne najave Dodikovog mentora: Ovo je kritična godina kada će RS ili postati nezavisna ili…

Politikolog i bivši sarajevski profesor, Nenad Kecmanović iznio je veoma opasne procjene o razvoju situacije u Bosni i Hercegovini. On tvrdi da se BiH već raspala, ako se sagleda realno stanje na terenu, ali da globalni diplomatski i medijski moćnici to još neće da priznaju, nego žure da u “12 i pet” nešto na brzinu i silom preokrenu.

Na tribini “Sloboda i samostalnost Republike Srpske”, koja je danas održana u Beogradu, Kecmanović je ukazao da je počela kritična godina, u kojoj će Republika Srpska postati slobodna i samostalna ili će biti utopljena u bošnjačku BiH.

“Narednih desetak mjeseci u Republici Srpskoj biće obilježeni skandalima, aferama, protestima i štrajkovima. Ali, sve to smo vidjeli 2018. godine i pokazalo se da Srpska ima odgovor na tu situaciju”, rekao je Kecmanović.

Prema njegovoj ocjeni, Dodikova psovka Escobaru predstavlja simboličku prekretnicu Republike Srpske prema prijetnjama i sankcijama međunarodne zajednice.

“Zapadni mediji su objavili šta je rekao Escobar, ali ne i Dodikov odgovor, jer im ne odgovara da to postane manir malih zemalja koje ne žele da trpe pritiske i ucjene velike sile”, objasnio je Kecmanović.

 

saff.ba

<