<

Oko 5.000 respiratornih maski pronađeno skriveno u kripti ispod katedrale

Maske možda nisu bile obavezna stavka na popisu za kupovinu, ali ubrzo su postale potrebne svima kada su u pitanju izlasci van kako bi se zaštitili od koronavirusa i spriječili njegovo širenje.TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nestašica maski je postala sve veća kako su ljudi pokušavali doći do bilo čega s čime bi pokrili lica. Sada je situacija postala toliko loša, da medicinski radnici širom svijeta nemaju pristup maskama, što je aktiviralo vodeće kompanije da doniraju zalihe onima kojima je to najpotrebnije, navodi Indy 100.

Najneočekivanija vijest u vezi maski je ta, da je kripta ispod Washington National Cathedral prepuna respiratornih maski.

Washington National Cathedral@WNCathedral

Seek and ye shall find, apparently.

Today @WNCathedral sent 3000 N95 masks to @MedStarGUH and 2000 to @ChildrensNatl after a stonemason found a forgotten stash in the Cathedral crypt. Certified by manufacturer as still good.

View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter

4,2835:19 PM – Mar 25, 2020Twitter Ads info and privacy1,732 people are talking about this
U kripti u temeljima Washington National Cathedral, koja je dom Episcopal Church u Washingtonu, otkriveno je najmanje 5.000 respiratornih maski N95, koje su tamo skrivene prije više od desetljeća, za vrijeme epidemije ptičje gripe.

Srećom, još su uvijek u dobrom stanju.

klix.ba

<