Odbio zaustaviti vozilo: Osumnjičeni za krijumčarenje ljudi uhapšen u Bihaću

Na zahtjev Policijske stanice Trnovo, policijski službenici Policijske stanice Bihać lišili su slobode lice B.E (1989) iz Bihaća, te isto predali PS Trnovo zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.

Navedena osoba se sumnjiči da se dana 05. augusta 2019. godine u mjestu Širokari, opština Trnovo oglušio o zakonito izdatu naredbu policijskog službenika da zaustavi vozilo jer je u istom prevozio osobe koja su na teritoriju entiteta Republika Srpska ilegalno ušla iz susjednih zemalja, a potom navedenim osobama rekao da napuste vozilo i udaljio se u nepoznatom pravcu.

“Policijski službenici PS Trnovo pronašli su šest lica koja su za sebe dala podatke da su iz Eritreje, te su obilaskom terena pronašli vozilo za koje su utvrdili da je istim upravljalo pomenuto lice”, saopšteno je iz entitetskog MUP-a.
O svemu obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, izvršen je uviđaj, te uz saglasnost tužioca Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda BiH, izvršen je pretres putničkog autobomila.

Tužilac Tužilaštva BiH je naložio da se lica predaju Ministarstvu bezbjednosti BiH, Službi za poslove sa strancima, na dalje postupanje, a nakon dokumentovanja predmeta protiv osobe B. E. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krijumčarenje ljudi“.

ba.n1info.com