<

Odbijam aplaudirati

Energično odbijam da aplaudiram bilo kome ko druge napada, vrijeđa, na temelju vlastitog mišljenja proziva, a ne na temelju argumenata.

 Odbijam da aplaudiram bilo kome, a posebice našim vođama i liderima koji izazivaju sukobe, koji samo sebe cijene, koji izazivaju kavgu, koji oko sebe imaju i mogu jedino da trpe poltrone i one koji će ih tapšati i ohrabrivati. Ostavlja se dojam da neki ljudi, nažalost na vrlo odgovornim funkcijama, jedino znaju i mogu da funkcioniraju ako napadju i grizu. Oni ne znaju raditi u miru. Bez kamera i reflektora. Već dižući hampu privlače pažnju naše medijske žabokrečine koja ne širi i promovira dobro, već senzacije i svađalački mentalni sklop.

Islam bi trebao od čovjeka napraviti poniznu, skrušenu i skromnu osobu. Što ga iskrenije konzumiraš, o njemu čitaš i o njemu sebi i drugima govoriš, morao bi postojati smireniji i skromniji.

Nažalost, često srećemo ljude koji koriste islam kako bi promovirali vlastiti ego. Kako bi preko islama postali poznatiji, slušaniji i gledaniji. Umjesto da govore ljudima šta bi trebali čuti, govore im ono što žele čuti, očekujući aplauze.

P.S. Poštovani čitaoci, novo izdanje knjige ”Budi bolji čovjek” možete nabaviti u knjižari izdavačke kuće ILUM u Sarajevu (Baščaršija) (Vidjeti na fcb stranicu: Izdavačka kuća Ilum – putem nje je moguća i narudžba).

Izvor: ”Budi bolji čovjek”

Autor: Sabahuddin Sijamhodžić

Za Akos.ba pripremila: Arnela M.

<