Site icon Ljepota Islama

OD KRAJA OKTOBRA UKIDANJE NEKOLIKO LINIJA SA TUZLANSKOG AERODROMA

Zimskim redom letenja, kompanija WizzAir planirala je ukinuti letove na četiri destinacije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla. To će se primjenjivati od kraja oktobra, a među najznačajnijom destinacijom je let za Austriju odnosno Beč, piše Indikator.

Letovi na relaciji Tuzla – Beč, Stokholm, Vaxjo i Baden-Baden ponovo će biti uspostavljeni tek s početkom ljetnog reda letenja odnosno od proljeća 2020. godine.

Inače, sa tuzlanskog aerodroma tokom cijele godine letovi se odvijaju na destinacije u Njemačkoj, Švicarskoj i Švedskoj. Kako navode u Upravi, ukidanje letova na četiri destinacije ne bi trebalo utjecati na rad i poslovanje. Očekuju da će do kraja godine ispuniti svoj plan i dostići broj putnika od 620 hiljada.

Kroz Međunarodni aerodrom Tuzla tokom prethodnih sedam mjeseci prošlo je oko 340 hiljada putnika, a samo u julu to je broj od oko 68 hiljada. U Upravi očekuju da će u narednim godinama dolaziti do povećanja broja putnika od tri do pet posto na godišnjem nivou, s čime bi svakako bili zadovoljni.

(Hayat / Foto: Arhiv)

Exit mobile version