<
dodik

NOVI BEOGRADSKI ŠAMAR ZA DODIKA: „Republika Srpska je stabilna u svom siromaštvu i propadanju….“ (VIDEO)

“U BiH se govori samo o problemima koji se ne mogu riješiti, dok se o problemima koji znače građanima, a mogu se lako riješiti – ćuti”, poručio je politički analitičar Željko Avramović u emisiji “Globalno” BN televizije.

“To su Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović. Kada građani riješe ta tri problema, nestaje stotine izmišljenih problema i ostaju problemi koje imaju sve ostale evropske zemlje – nezaposlenost, standard, pandemija… Milorad Dodik nije problem BiH i FBiH, već Srpske. On nije uradio nijednu stvar nažao BiH, već sve na štetu Srpske. Izetbegović i Čović su problemi Federacije Bosne i Hercegovine.”

“Promjena u Banjaluci je, po mom mišljenju, pozitivna. To je promjena koja je donijela jedan novi vjetar i novu energiju. Bolje je kada se te promjene dešavaju postepeno da bi vidjeli kako će da se razvija situacija, kako će sada da se snađe Stanivuković, nego kada se stvari sjeku preko koljena, pa kada dođu revolucionari, onda budu gori od prethodnika”, smatra urednik bepgradskog lista “Politika” Bojan Bilbija.

Kada govorimo o pitanju funkcionisanja BiH, govorimo o pitanjima normalnosti, navodi Avramović.

“Pričamo o političkim elitama, o namjerama ljudi koji su na rukovodećim mjestima, a koji se ponašaju suprotno svim standardima ponašanja političara u EU. Bosna i Hercegovina je jedina zemlja koja danas nema budžet.”

Očekivati od međunarodne zajednice da riješi problem BiH je iluzorno, dodaju sagovornici.

“Kredite koje je uzela Republika Srpska, neće vraćati Nijemci nego Srbi. Nemaju Nijemci plate od 700 KM nego Srbi u Srpskoj. Ne ostaje Njemačka prazna nego Srpska i BiH”, rekao je Avramović.

Bilbija je odgovorio da Republika Srpska ipak ima Srbiju kao sada kada je situacija s vakcinama ili drugim hitnim i važnim stvarima u pitanju.

“Uvijek Srbija može da priskoči bratski, zato Srpska može da bude mnogo stabilnija od ovog ostatka”, rekao je on.

“Republika Srpska je privatizovana. Stalno slušamo o stabilnosti Republike Srpske. Stabilna je i Etiopija, ali je najsiromašnija. Republika Srpska je stabilna u svom siromaštvu i u svom propadanju”, naglasio je politički analitičar Željko Avramović.

Kad god su se u BiH trebale uraditi krupne stvari, dolazile su najmoćnije zemlje pa se to ogleda i u dolasku novog visokog predstavnika Christiana Schmidta iz Njemačke, koja je najmoćnija sila Evrope.

“Moramo shvatiti da je to zemlja koja ne dozvoljava ruganje demokratiji i ne dozvoljava nipodaštavanje vladavine prava. Neće se ovdje više tolerisati izborni procesi koji predstavljaju farsu i najbrutalniju krađu glasova i neće se tolerisati nefunkcionisanje pravnog poretka ove zemlje.”

A zbog toga ne postoji oduševljenje ni kod jednog političara u BiH, naveo je Avramović i dodao da građani BiH nemaju razloga da se plaše, jer se Njemačka neće upuštati u avanture prekompozicija BiH.

Izvor: zasrebrenicu.ba

<