<

Nikšićki vladika Bojović: Još je veće zlo negirati genocid, nego ga izvršiti

U Potočare, da se pokloni žrtvama, oda počast ubijenima u genocidu, došao je i nikšićki vladika Boris Bojović.

On je kazao kako rane srebreničkih majki bole i naglasio kako je nemoguće zamisliti da neko treba da umre samo zato što se drugačije zove, na drugi način moli Bogu i ima drugačiji stav.

– Teško je prihvatiti da se ovakav zločin desio jako blizu svima nama. Po meni, kao što je negdje, neko rekao, veće je zlo negirati genocid, nego ga izvršiti. Nažalost, živimo u regionu gdje još veliki broj ljudi negira zločin i ne mogu da se pomire sa time da je genocid izvršen. Moramo prvo to da prihvatimo, pa onda da idemo dalje, jer narodi ne mogu biti genocidni, već pojedinci i niko ne osuđuje niti jedan narod, jer nažalost svuda ima loših ljudi koji prave genocid i zločine – kazao je Bojović i dodao:

– Našim dolaskom želimo da odamo počast svim nevino stradalim u ovom genocidu i u bilo kojem genocidu koji je počinjen na planeti Zemlji. Crna Gora je usvojila Rezoluciju u našem parlamentu o genocidu u Srebrenici i mislim da je to malo zakašnjeli, ali pravi potez, u kojem su učestvovali i pozicija i opozicija. Kakvu poruku možemo poslati nakon 26 godina? Rane ovih majki i svih sunarodnjaka bole, jer ne možemo nikada zamisliti da čovjek treba da umre samo zato što se drugačije zove, na drugi način moli Bogu i ima drugačiji stav.

(Faktor.ba)

<