<

Niko ne zna tačan broj potencijalno zaraženih?! Bišćanka nakon zaraze koronavirusom bila na rođendanu

Fotografija Stranicaa.

Jučer je na području Unsko-sanskog kantona zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom. Naime, radi se o starijoj ženi iz Bihaća koja se prije deset dana vratila iz Njemačke.RANIJE OBJAVLJENO

– Pacijentica je smještena u IZ0LACIJI u Kantonalnoj bolnici u Bihaću i nalazi se u stabilnom stanju. Nema mjesta pa*nici”, uvjeravaju epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona.

Iako su prve vijesti, tačnije prve informacije ljudi zaduženih za zdravstvo USK bile optimistične, na kraju će se ispostaviti da ipak nije tako.

Naime, iz Službe za epidemiologiju USK su tvrdili da se gospođa zaražena koronavirusom pridržavala preporučenih mjera, te da je nakon dolaska iz Njemačke boravila u kućnoj samoizolaciji.

Međutim, kako saznajemo, zaražena koronavirusom nakon dolaska u Bihać bila je prisutna na jednoj zabavi. Naime, radi se o rođendanu na kojem je zaražena bila prisutna nešto više od pola sata.

Prema riječima dr. Milabdić osobe koje su bile psrisutne na rođendanu idu u izolaciju.

Podsjećamo, pored osoba koje su bile prisutne na rođendanu, Zavod za javno zdravstvo USK je pozvao sve osobe koje 7. na 8. mart autobusnom linijom Eurobusa stigle u Bihać iz Münchena, da odmah kontaktiraju Zavod za javno zdravstvo USK ili Dom zdravlja Bihać. Naime,  istim autobusom iz Münchena u Bihać vratila se prva zaražena osoba na području USK.

Preuzeto sa: usn.co.ba

<