<

NE PROPUSTITE OVO NIPOŠTO, PRESMIJEŠNO JE: Policajac objašnjava migrantima šta će im se desiti ako narodu “prekipi”. “Džihad, jes, dženaza, puška tandžara, trrrr, meni, tebi, bosnian polis…” (VIDEO)

Migrantska kriza u Bosni i Hercegovini ušla je posljednjih dana u najdramatičniju fazu nakon što je Srbija odlučila “isprazniti” svoje migrantske centre te stotine i hiljade migranata uz pomoć vlasti Republike Srpske od granice s Bosnom i Hercegovinom u autobusima transportirati na područje Unsko-sanskog kantona.

Ovaj dio Bosne i Hercegovine  već godinama grca pod pritiskom hiljada ilegalnih migranata koji su preplavili migrantske centre, tvornice, hotele, ulice, šume, napuštene kuće i koji se sve teže uspijevaju probiti preko granice Hrvatske i domoći se Evropske unije.

Vlast Unsko-sanskog kantona odlučila je krajem sedmice zabraniti ulazak autobusa sa migrantima na područje ovog kantona, policijske patrole kontroliraju sva vozila na prilazima Ključu, migranti ostaju na ničijoj zemlji, uskom prostoru između nepostojećih granica između dva bosanskohercegovačka entiteta.

Na jednom videosnimku koji je ovih dana nastao u migrantskom kampu, može se čuti kao lokalni policajac objašnjava migrantima šta bi se moglo desiti ukoliko dođe do eskalacije nezadovoljstva i ogorčenja stanovnika Bosanske krajine i kako ih (migrante) od razjarenog naroda ne bi mogla spasiti policija.

video pogledajte OVDJE

<