<

Nastavak provokacija u Srebrenici: Zahvala Vučiću, predsjedniku Srbije koja je odgovorna za genocid

U Srebrenici je ponovo postavljen bilbord sa likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nakon što je prvobitni prije nekoliko dana pocijepan.

Općinska vlast na čelu sa negatorom genocida načelnikom Mladenom Grujičićem postavila je prije nekoliko dana bilbord u znak zahvalnosti Vučiću za darovanu pomoć, ali je u međuvremenu pocijepan. Bilbord je ponovo postavljen, ali ovaj put uz latinični natpis.

Postavljanje novog bilborda nastavak je provokacija usmjerenih prema Bošnjacima koji su preživjeli genocid u julu 1995. godine i vratili se da žive u svom gradu.

Podsjetit ćemo samo da je Srbija jedina država u svijetu koju je Međunarodni sud pravde u Hagu osudio zbog kršenja Konvencije o genocidu jer je utvrđeno da je ova država koja je učestvovala u agresiji na Bosnu i Hercegovinu, mogla, a nije spriječila genocid u Srebrenici.

Stoga, logično je zapitati se da li se to Grujičić i slični njemu “zahvaljuju Vučiću za počinjeni genocid”, ali i za to što mnoge od počinilaca genocida i ostalih zločina počinjenih u BiH upravo njegov režim čuva u Srbiji!?

saff.ba

<