<

Na ahiret preselio bh. kadet Vojne akademije u Ankari, 20-godišnji Said Hasanović

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine uputili su saučešće povodom smrti bh. kadeta Vojne akademije u Ankari Saida Hasanovića.

– Sa velikom tugom i boli saopćavamo da je 3. oktobra 2021. godine od posljedica srčanog udara preminuo kadet Oružanih snaga BiH, student prve godine Vojne akademije u Ankari, Said Hasanović (2001). Kadet Hasanović će ostati upamćen kao izuzetno dobar kadet, dobar drug i prijatelj – navodi se u saopćenju.

Ovim putem, Ministarstvo odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na čelu sa ministrom Sifetom Podžićem, izrazilo je svoje najdublje saučešće porodici preminulog kadeta.

Vijest o smrti kadeta objavila je i humanitarna organizacija MFS-EMMAUS.

– Naš nekadašnji korisnik Internatskog smještaja za djecu u Potočarima Said Hasanović (20) iz Jelaha (Pobuđe), MZ Konjević Polje, iznenadnom smrću je preselio na bolji svijet. Nakon završene srednje škole u Srebrenici, školovanje je nastavio u Turskoj Vojnoj akademiji. Prije nekoliko godina izgubio je i oca, te je o njemu i braći brigu vodila majka Hava. Bio je zlatno dijete i momčić koji je od svog zarađenog džeparca znao da časti večerom svu djecu i prijatelje u Internatu. Bio si uzor svojoj braći i mnogima u Internatu i kao takav ćeš ostati u našim sjećanjima. Molimo dragog Allaha da ti podari vječni džennet, a porodici sabur – naveli su iz EMMAUS-a.

<