<

Murizu Memiću upućene prijetnje smrću

Ocu stradalog Dženana Memića Murizu Memiću upućene su danas prijetnje smrću što je prijavljeno i Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kako je potvrđeno za N1.

Muriz Memić je obavijestio Operativni centar MUP-a KS da je dobio prijetnje te u vezi sa istim je upućen u nadležnu organizacionu jedinicu da podnese prijavu u vezi toga. Policijski službenici će postupati po navedenoj prijavi“, rečeno je za N1 iz Operativnog centra MUP-a KS.

Informaciju o prijetnjama smrću Murizu Memiću je objavila i grupa Pravda za Dženana Memića.

Nakon pet godina borbe i konačno prvih hapšenja, počele su i direktne prijetnje. Izgleda da gori pod nogama i da smo udarili gdje ih najviše boli“, saopćeno je iz Pravde za Dženana Memića.

Kako su naveli, Muriz Memić je dobio prijetnje ubistvom, od kako su istakli, njima poznate osobe, a vezane za ovaj slučaj.

Istaknuto je i da su slučaj prijavili MUP-u KS te su pozvali Muriza Memića da odmah dođe u krim službu.

Prijetnja ubistvom bit će prijavljena Tužilaštvu BiH, a onome ko je prijetio poručujemo da ima ko da čuva Murizu leđa! Udarite na Muriza, udarili ste na sve nas“, naglasili su iz Pravde za Dženana Memića.

Podsjetimo, pet godina traje borba porodice Memić za istinom i time šta se desilo Dženanu Memiću koji je 8. februara 2016. godine zadobio povrede u Velikoj aleji na Ilidži u Sarajevu, a nakon kojih je 15. februara preminuo.

(N1)

<