Migrant iz Pakistana zadobio teške ubodne povrede u sukobu u “Miralu”

24-godišnji migrant I.M. iz Pakistana zadobio je ubodne rane u predjelu stomaka u sukobu koji se u noći s 22. augusta desio u privremenom prihvatnom centru „Miral“ u mjestu Polje u Velikoj Kladuši.

Izlaskom na mjesto događaja, a po prijavi službenika IOM-a, policijski službenici Policijske stanice Velika Kladuša, na ulazu u centar su zatekli ozlijeđenog I.M. kojem je Hitna služba ukazala pomoć. Ozlijeđeni je prebačen u Dom zdravlja, a nakon toga i u Kantonalnu bolnicu u Bihać radi saniranja težih tjelesnih povreda, gdje je i zadržan.

Prema riječima Amela Kozlice, načelnika Ureda komesara, policijski službenici su došli do saznanja da je unutar objekta Mirala, kod sanitarnog čvora, došlo do sukoba između ozlijeđenog I.M. i nepoznatog lica usljed čega je to lice nepoznatim predmetom ubolo I.M i udaljilo se.

Dežurni istražitelj Odsjeka kriminalističke policije Policijske stanice Velika Kladuša izašao je na mjesto događaja, te je pronađeno i lišeno slobode lice N.K., rođen 1997. godine, također iz Pakisatana, za kojeg se sumnja da je počinio ovo djelo.

Rad na rasvjetljavanju događaja nastavlja Sektor kriminalističke policije MUP-a USK-a, a dežurni kantonalni tužilac okvalifikovao ga je kao „ubistvo u pokušaju“.

cazin net