<

Merhamet podijelio školski pribor djeci u Zvorniku i Bratuncu, siromašnim porodicama pakete

Sarajevo

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac i direktorica Regionalnog odbora “Merhameta” Tuzla Mensura Husanović, uoči 27. noći mjeseca ramazana, posjetili su bošnjačke porodice u Grbavcima kod Zvornika i džemat Dobrak, koji je udaljen pedesetak kilometara od Bratunca, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Grbavcima “Merhamet” je obradovao 50 mališana kojima je uručio dječije paketiće i školski pribor. Imam džemata Ibrahim ef. Karabegović zahvalio se “Merhametu” na posjeti i podjeli paketića za najmlađe mještane ovog mjesta, nadomak Zvornika.

“Ovaj posjeta ‘Merhameta’ nam mnogo znači, jer znamo da postoje ljudi i organizacija koji misle na nas. Hvala vam što ste danas posebno obradovali naše najmlađe”, kazao je Karabegović.

Delegacija “Merhameta” posjetila je i džemat Dobrak gdje je mališanima podijelila 50 školskih ruksaka sa školskim priborom i slatkišima, dok je deset socijalno ugroženih porodica od “Merhameta” dobilo prehrambene pakete i pakete sa sredstvima za higijenu.

Imam džamije Dževad ef. Orić zahvalio se “Merhametu” na posjeti i poklonima kojima je ova organizacija obradovala djecu i socijalno ugrožene porodice u džematu Dobrak.

Kazao je njih niko ne posjećuje, pa im “Merhametov” gest uoči 27. noći mjeseca ramazana utoliko više znači.

AA

<