<

LUKAČU POLITIČARI IZ RS-a PORUČILI: “Džaba mu pop, teško će okajati grijehe…”

Ministarstvo unutrašnjh poslova Republike Srpske (MUP RS) raspisalo je konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta sa statusom namještenika u MUP-u RS.

Posla će u MUP biti i za sveštenika i to da bude stručni savjetnik u Kabinetu ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

Tako piše u raspisanom javnom konkursu. Uslovi za obavaljenje poslova i zadataka su visoka stručna sprema najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja.

Iz Ministarstvu su poručili i da MUP u krugu Centra za obuku u Zalužanima ima pravoslavnu crkvu gdje se služe liturgije i druge crkevene aktivnosti. Radno mjesto je kažu sistematizovano po uzoru na vojnog sveštenika u Oružanim snagama BIH.

Konkurs je zbunio i one koji sjede u skupštinskim klupama. Na priču da Dragan Lukač zapošljava popa u kabinetu, šef poslaničkog kluba SDS-a u NSRS Miladin Stanić kaže da džaba im pop, teško će “okajati grijehe”

”Ministru i Ministarstvu poručujem ni da se presele u manastir neće okajati grijehe koje su počinili građanima RS”, smatra Stanić.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković kaže da možda oni hoće da okaju grijehe, jer su im ruke pune kriminala.

“Nema tu oprosta. Puno su ogrizli u kriminal”, kaže Stanivuković.

Poznata je ratna uloga Dragana Lukača, naročito njegova odgovornost za činjenje zločina nad Bošnjacima. Do danas nije razjašnjena njegova odgovornost u klanju zarobljenog Bošnjaka Nedžada Dizdarevića, a o čemu je Saff detaljno pisao. Također, policija kojom je komandovao Dragan Lukač zarobila je dvojicu pripadnika Armije RBiH iz Bugojna. Nažalost, obojica su nakon zarobljavanja strijeljani.

<