<

Koordinacija boračkih udruženja ARBiH: Vučić je nama borcima poznati lik sa puškom u ruci sa brda iznad Sarajeva, a Dodik prešao duplu crvenu liniju

Iz Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Armije RBiH saopćili su da je izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je Trebinje srpski grad je za svaku osudu te zahtijevaju od svih probosansko orjentiranih političara žestoke osude ovakve izjave, ma od koga one dolazile.

“Aleksandar Vučić, nama borcima ARBiH je poznati lik sa puškom u ruci sa brda iznad Sarajeva. Naša poruka Vučiću je veoma jednostavna – ništa u Bosni i Hercegovini nije i neće nikada biti ni srpsko, ni hrvatsko, a ni bošnjačko. Sve je to naše i tako će zauvijek biti. A sanjati je svima svakako dozvoljeno”, navode.

Još strašnijom smatraju izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji sudbinu Kosova veže sa entitetom RS.

“Do sada nebrojeno puta, slične izjave je Dodik olako izgovarao, a mi se rijetko oglašavali. Smatramo da je ovaj put Milorad Dodik prešao duplu crvenu liniju i ovo ćemo mu reći samo jednom. Mi borci ARBiH smo ovu državu branili i odbranili od agresije države čiji je predsjednik bio u BiH. Za odbranu Bosne i Hercegovine plaćena je visoka cijena, šehidska krv je prolivena, nad Bošnjacima je izvršen genocid i to nas obavezuje da ovu našu državu i dalje čuvamo i očuvamo. Ne sumnjajući da naši političari, koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom državom, nisu u stanju diplomatskim putem osujetiti svaki pokušaj secesije kao i bilo kakve podjele, mi bivši borci časne ARBiH od istih očekujemo akciju, a ne samo blagu reakciju”, navode iz Koordinacije.

Poručuju da je njihova poruka nedvosmislena – Bosna i Hercegovina je bila, ima je i bit će je do sudnjeg dana, a garant njene opstojnosti smo mi, pripadnici Armije RBiH.

Saff.ba

<