<

Komšić i Džaferović podržali Podžića pa poslali poruku o Dodikovom zahtjevu za smjenu

Predsjedavajući i član Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović, oglasili su se putem zajedničkog saopćenja u kojem ističu da je Odluka o odgađanju vojne vježbe između Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srbije opravdana.

-Odluka o odgađanju vojne vježbe između Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srbije razumna je i opravdana, ako se ima u vidu trenutna pogoršana epidemiološka situacija. Kao što je podcrtano iz Ministarstva odbrane, predviđena vojna vježba je samo prolongirana i bit će realizirana u skladu s odlukom Predsjedništva, kada se za to steknu potrebn uvjeti, naveli su.

Komšić i Džaferović su saopćili i kako su zahtjevi za smjenom ministra odbrane neutemeljeni i neopravdani, te predstavljaju neodgovoran izraz politizacije ovog pitanja.

Podsjetimo, ministar odbrane BiH Sifet Podžić je jučer donio odluku kojom se odgađa vojna vježba koju su planirale Oružane snage BiH i Vojska Srbije na Manjači od 9. do 16. oktobra 2021. godine. Kao razlog je navedena epidemiološka situacija i mali broj imuniziranih pripadnika OS BiH.

<