<

Komšić: Dodik je primitivac koji negira genocid i državu na čijem je čelu

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentarišući napuštanje sastanka sa šefom evropske diplomatije Josepom Borrellom kazao je da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik – primitivac.

“Nažalost, ima dosta primitivizma i u Predsjedništvu na funkciji predsjedavajućeg Predsjedništva. Ali to nije ništa novo, znamo da je primitivac. On negira genocid, negira državu gdje je predsjedavajući Predsjedništva, govori o mirnom razlazu, vrijeđa ljude na ličnoj osnovi itd. Nekada je jedini način da se tom njegovom primitivizmu oduprete da vi ne upadnete u taj primitivizam”, rekao je Komšić na Federalnoj televiziji.
On je kazao da se takve teze iznose pred čelnim ljudima , a li neke zemlje ili organizacijama, kakva je EU.

“Pri tome iznosite to na primitivan način, bahat, lažete, petljate… I uvijek je dilema kako se postaviti prema tome. Ako mu odgovorite, rizikujete da pred strancima izazovete svađu što je onda tek neprijatno i bruka je ne samo Dodikova već cijelog Predsjedništva”, dodao je.

Kaže da je to bila manje poruka Dodiku, a više stranim sagovornicima.

“Oni ne reaguju na neke stvari, jednostavno ne reaguju na stvari koje se tiču ove države, a tek tako prelaze preko teza koje se tiču rušenja ove države. Ja ne bih mogao tako da sam na njihovom mjestu, reagovao bih. Zna se kakva je diplomatska praksa I običaji, a na kraju krajeva lijepo ponašanje. Ako naši međunarodni prijatelji hoće da slušaju takvog Dodika, eto im ga, neka ga slušaju”, poručio je.

 

saff.ba

<