<

Kolinda: Hrvati najviše doprinijeli antifašističkoj borbi u Evropi

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je učestvovala u Varšavi na komemoraciji povodom obilježavanja 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata, saopšteno je iz njene kancelarije.

– Ovdje smo kako bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja se prva počela boriti protiv nacizma, tako u svim ostalim državama koje su stale u obranu slobode i mira u Europi i u svijetu. Hrvatski narod je razmjerno broju stanovnika najviše pridonio antifašističkoj borbi u Europi, u kojoj je aktivno sudjelovalo više od pola milijuna hrvatskih građana, poručila je Grabar-Kitarović.

Istakla je da je 80. godišnjica od početka Drugog svjetskog rata izuzetno važna za Hrvatsku, Poljsku i za cijeli svijet.

– Ova obljetnica podsjeća nas kako je potrebno stalno i s najvećom odgovornošću ulagati najveće napore u izgradnju i očuvanje svjetskog mira, sigurnosti i stabilnosti, kako se više nikada ne bismo morali suočiti s prijetnjom svjetskog i svakog drugog rata, zaključila je predsjednica Hrvatske.

index

<