<

Khabib opet zazvao Allahovu kaznu, objavu mu lajkali i slavni hrvatski sportaši uprkos kritikama iz Hrvatske

Dok su brojni navijači osudili Habibovu poruku, dio nogometaša je lajkao objavu ovoga borca. Među njima je i poznati BiH nogometaš Miralem Pjanić koji danas igra za Barcelonu, a ranije je nosio dres Juventusa, Rome i Lyona.

Sjajni ruski borac Habib Nurmagomedov ovih je dana poslao je žestoku poruku francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu zbog izjava nakon terorističkih napada.

Podsjetimo, Macron je nakon nedavnih ubojstava osudio “islamistički teror” i poručio da Francuska u sporu s muslimanskim zemljama nikada neće odustati od vrijednosti koje brani. Zbog serije terorističkih napada u Francuskoj stanje pripravnosti podignuto je na najveću razinu. Stručnjaci za sigurnost upozoravali su da postoji velika mogućnost terorističkih napada u Francuskoj nakon što su gotovo sve muslimanske zemlje izrazile bijes jer je francuski predsjednik stao u obranu objavljivanja karikatura poslanika Muhameda. – Islam je religija koja je danas u krizi, u Europi i cijelom svijetu. A u Francuskoj islam treba osloboditi stranih utjecaja. Othrvat ćemo se onima koji nas u ime religije žele veći unazad – poručio je Macron. Habibu to nije najbolje sjelo pa je objavio fotografiju na kojoj se na licu francuskog predsjednika vidi otisak stopala. – Neka ti Svemogući unakazi lice i svima koji, pod sloganom slobode govora, vrijeđaju osjećaje više od milijarde i pol muslimanskih vjernika. Neka ih Allah osramoti na ovom svijetu i na budućem.

Allah je brz u obračunima, a to ćete vidjeti. Mi smo muslimani, volimo svog poslanika Muhameda (nek je mir i Božji blagoslov na njega) više nego svoje majke, očeve, djecu, žene i sve ljude koji su nam bliski srcu. Vjerujte mi, ove provokacije će im se vratiti – napisao je Habib. Objavu pregaženog Macronova lica ‘lajkom’ je označio i Danijel Subašić, nekadašnji hrvatski reprezentativni vratar, koji je u Monacu branio osam punih godina. Habib je musliman i vjera mu je jako bitna, a dan kasnije je objavio i novi post u kojemu je napisao: – Pod izlikom slobode govora, neprijatelji islama pokušavaju uvrijediti osjećaje stotine milijuna muslimana crtajući karikature naših poslanika. Zar doista misle da tako mogu ugasiti Allahovo svjetlo, čije je širenje obećao privesti kraju u svojoj lijepoj knjizi? Zar doista misle da svojim niskim i podlim djelima mogu naštetiti onome koji je na Zemlju došao sa samo jednom svrhom – izvesti ljude iz tame neznanja i obožavanja idola na svjetlo istine i obožavanja samo Allaha – Stvoritelja i istinskog Učitelja svih stvari. Tim činom nisu samo vrijeđali osjećaje muslimanskih vjernika, već su i izazivali Gospodara svjetova koji je obećao da će zaštititi svog glasnika od napada neukih ljudi. Mi ćemo samo reći da doista ne možete naštetiti Muhamedu i blagoslovljenom sjećanju na njega u srcima jedne i pol milijarde ljudi.

Neka Allah blagoslovi našeg voljenog poslanika kao i njegovu obitelj, prijatelje i sve one koji su ih u dobru slijedili. I neka Allah kazni svakoga tko zadire u čast njegovog poslanika Muhameda. A Allah doista ne krši obećanja – napisao je dagestanski borac. Tu objavu lajkala je i Miss Sporta Hrvatske Amina Kajtaz, a u redakciji Indexa su primijetili da su lajk ostavili i Darijo Srna te Šime Vrsaljko. Među nogometašima koji su na Instagramu lajkali Habibovu objavu su i Miralem Pjanić, Karim Benzema, Tiemoue Bakayoko, Ricardo Faty, Presnel Kimpembe, Mamadou Sakho…

Vecernji.hr

<