<

Kako je Allah nagradio načelnika jedne bh općine

Istinita i poučna priča: Načelnik jedne bh. općine nije htio poslati majku na hadž “preko reda”, pa ga Allah dž.š., nagradio

Desilo se ove godine da je načelnik jedne bh. općine htio poslati majku na hadž, međutim okasnili su sa prijavom, tako da mu je ostala mogućnost da “preko reda” ubaci majku među one koji idu na hadž. Rekli su mu da ima još troje ljudi koji su tako tražili “mjesto više”, ali su zakasnili.

Upitao je mog ahbaba, koji mi je ovo i pričao, šta da uradi, da li da poteže svoja poznanstva, a on ga je savjetovao da sačeka sljedeću godinu i na vrijeme se prijavi.

Poslušao ga je, rekavši da je to pravedno i ispravno zasigurno, a onda nakon par dana nazvao ahbaba i rekao mu: “Muštuluk! Majka mi ide na hadž! I ono troje koji su bili na redu prije moje majke također idu! Allah je dao da su se oslobodila četiri mjesta, i tako je taman moja majka upala na spisak! Elhamdulillah!”

Ovaj čovjek je načelnik jedne od najrazvijenijih općina u BiH, gdje živi vrijedan i dobar narod – nije ništa slučajno! Nemoguće je slušati Gospodara, a da ti Gospodar ne podari sve najbolje, i na dunjaluku i na ahiretu!

Hafiz Ammar Bašić

<