Site icon Ljepota Islama

Kakav potez engleskog velikana: Prvi put neki engleski premijerligaš organizuje otvoreni iftar za muslimane na poznatom stadionu

Kakav potez engleskog velikana: Prvi put neki engleski premijerligaš organizuje otvoreni iftar za muslimane na poznatom stadionu

Brojni fudbalski klubovi mogu se pohvaliti velikim brojem osvojenih trofeja, ali nekada o njihovoj veličini mnogo bolje govore drugi potezi.

Londonski klub Chelsea jedan je od onih koji ne želi biti upamćen samo po rezultatima, a to najbolje pokazuje ideja koju će sprovesti u djelo početkom Ramazana.

Naime, vlasnik Plavac Todd Boehkly odlučio je da 26. marta ove godine u sklopu organizacije ‘Chelsea Fondacion” organizuje otvoreni iftar uz ivicu terena na Stamford Bridge stadionu.

“Otvoreni iftar će muslimanima koji slave Ramazan omogućiti da se okupe kako bi zajedno prekinuli post, kao siguran prostor za međusobno komuniciranje. Brojne lokalne džamije i članovi Chelseajeve muslimanske zajednice, poput navijača i članova omladinskog pogona bit će pozvani da prisustvuju iftaru zajedno sa članovima Chelseaja”, navodi se u saopštenju londonskog kluba.

Chelsea će tako postati prvi engleski premierligaš koji će na svom stadionu organizovati iftar.

Podsjetimo, ovogodišnji Ramazan nastupa 23. marta i traje do 21. aprila.

Exit mobile version