<

Još jednom pokazao pravo lice: Sramotna reakcija Aleksandra Vučića nakon ponuđene pomoći Sandžaku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na RTS-u, komentarisao je pomoć koju je Bosna i Hercegovina uputila Novom Pazaru, kazavši kako svaki dan sluša svakojake uvrede na račun Srbije.

“Mi svakog dana šaljemo po milion eura. A ovi u Bosni kažu – ne, mi ćemo 50.000 eura, odmah se to pošalje, mi ćemo da pomognemo. Ajde bre, moram da slušam svakojake uvrede na račun naše zemlje. Golema grbina, mogu da izdržim sve lične napade, ali neću da pustim da nam državu uništavaju spolja i iznutra, zato što misle da imaju pravo”, rekao je Vučić, i dodao:

“I da se svi dogovaraju oko toga zato što im smeta snažna Srbija. Zato što im smeta Srbija u kojoj je mir i stabilnost. Neću bilo kome da dozvolim da uruši tu mir i stabilnost, u Pazaru, niti bilo gdje u našoj zemlji”.

Aleksandar Vučić je odnosom prema pomoći Bosne i Hercegovine građanima Sandžaka još jednom pokazao koliki je licemjer. Kad god može koristi priliku da se miješa u odnose BiH, da preko RS-a i Dodika ruši našu zemlju. Sada smišljeno sprečava pomoć naše zemlje Bošnjacima Sandžaka, jer zna da bi to još jače povezalo naš narod.

<