<

JAJE JE SVE ŠTO VAM TREBA DA KONTROLIŠETE ŠEĆER U KRVI: Evo šta morate odmah učiniti za svoje zdravlje!

Dijabetes je veoma česta bolest. Kako biste je sprečili potrebno je da jedete zdravu hranu i da se oslobodite stresa i nervoze.

Ako već bolujete od ove bolesti, treba da znate da nije kraj sveta, potrebno je samo da pijete lijekove na vrijeme i da se hranite zdravo.

Ne vrijedi vam jesti slatkiše i nezdravu hranu, a onda popiti lijek. Od toga efekta nemate. Trebate znati da su dijabetičari mnogo osjetljivi na povrede jer im rane teško zarastaju.

Nepridržavanje pravila u vezi dijabetesa, može dovesti do toga da oslepite, bude vam amputirana noga ili da um,rete.

To vas upozoravamo jer mnogi ljudi ne shvataju dijabetes ozbiljno, već i uz dobijenu dijagnozu jedu slatkiše i nezdravu hranu.

Ako bolujete od dijabetesa potreban vam je poseban režim ishrane. To se posavetujte sa lekarom. Trebate znati da se taj režim prepručuje i onima koji ne boluju do dijabetesa. Dajte sebi vremena i navići ćete se.

Ovde ćemo vam pokazati jedan recept koji vam može pomoći u sprečavanju dijabtesa, ali i regulisanja istog kod oboljelih,prenosi Kurir.

Priprema:

Razbijte jaja i pomešajte s papričicama koje ste usitnili. Pomiješajte sve dobro i dodajte malo morske soli.Vaš lijek je spreman. Konzumirajte ga nekoliko dana i drastično ćete smanjiti šećer u vašoj krvi.

<