<

Islam ispred svega drugog: Dvojica iz Bayerna nisu ni pomislila da poziraju sa čašom piva

Poznata pivara sponzor je bavarskom klubu i svake godine se organizuje druženje na kojem igrači predstave pivo obučeni u tradicionalnu nošnju.

Tradicija je da se svi fotografišu sa čašom piva u ruci. Tako je bilo i ove godine, ali su dvojica fudbalera Bayerna odbili da to urade.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

 

Iz vjerskih razloga Senegalac Sadio Mane i Marokanac Noussair Mazraoui nisu željeli držati i reklamirati pivo i klub je njihovu odluku bez problema prihvatio.

Obojica su naravno muslimani. U islamu je korištenje alkohola strogo zabranjeno, pa su Mane i Mazraoui stavili vjeruju ispred svega drugog.

Ovo je svakako pohvalan potez ove dvojice fudbalera koji ipak drže do svojih stavova i maksimalno poštuju vjeru.

 

Mane je poznato po tome što praktikuje vjeruju. Klanja pet dnevnih namaza, redovno posti mjesec ramazan i strogo poštuje sva pravila islama.

U Liverpoolu je imao fenomenalan odnos s klubom kada je vjera u pitanju. Ispunjavali su mu svaku želju, a nema dileme da će to biti slučaj i u Bayernu.

Dokaz tome je da nisu insistirali da se Mane i Mazraoui fotografišu s pivom u ruci, ali kako bi se našao kompromis, obojica igrača su sjedila pored drugih fudbalera.

Mane nije bio previše sretan ni što sjedi tu. Jasno je to vidljivo na fotografiji, ali morao je na neki način odraditi sponzorsku obavezu.

<