<

Hoće li Radončićevi ministri dati ostavke? Zastupnici odbili prijedlog zaključka o ostavci Vlade FBiH i premijera Novalića

Prijedlog zaključka kojim se od premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića i Vlade FBiH traži da podnesu neopozivu ostavku nije dobio podršku Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Prijedlog zaključka kojim od premijera FBiH Fadila Novalića i Vlade FBiH traži neopoziva ostavku potpisali su šefovi zastupničkih klubova Damir Mašić (SDP), Sabina Ćudić (Naša Stranka) Elzina Pirić (PDA), Amer Obradović (Nezavisni blok) i Sanela Prašović-Gadžo (SBB).

Nakon što prijedlog zaključka nije usvojen u prvom glasanju, zastupnik Damir Mašić tražio je da se zastupnici pojedinačno izjasno.

Prijedlog zaključka ni nakon ponovljenog glasanja nije dobio potrebnu podršku. Prema rezultatima pojedinačnog izjašnjavanja za je glasalo 40 zastupnika, protiv njih 29, a suzdržano je bilo 10 zastupnika.

Podršku nije dobio ni prijedlog zaključka Demokratske fronte kojim se od premijera Fadila Novalića i njegovih zamjenika Jelke Milićević i Veska Drljače traže ostavke.

S obzirom da je Klub SBB podržao zahtjev da se od Vlade traže ostavke jedino dosljedno bi bilo da ministri te stranke sami sada daju ostavke. Inače će pokazati da su neiskreni i licemjeri.

Saff.ba

<