<

Haos u Americi: Trumpa osiguranje odvelo u podzemni bunker! Kamion cisterna se zabio u demonstrante

Američki predsjednik Donald Trump u petak navečer je nakratko odveden u podzemni bunker kad su se demonstranti okupili ispred Bijele kuće. Trump je ondje proveo nešto manje od sat vremena.

Kamion cisterna naletio je na demonstrante na međudržavnoj autocesti u Minneapolisu, ali niko od sudionika pohoda nije ozlijeđen, izjavio je Reutersov svjedok.

Vozač je potom izašao iz kamiona pa su ga demonstranti pretukli, rekao je Reutersov svjedok.

CNN piše da je vozač koji se kamionom zaletio u demonstrante na autocesti u Minnesoti Bogdan Vechirko, uhićen i optužen za napad. Sada se nalazi u pritvoru bez mogućnosti puštanja uz jamčevinu.

https://twitter.com/BoydHuppert/status/1267243913250836480

Nakon vala protesta u subotu navečer zbog smrti Georgea Floyda, Afroamerikanca, kojem je policajac prilikom hapšenja koljenom klečao na vratu nakon čega je Floyd preminuo, u brojnim gradovima uveden je policijski sat.

Tako su ga uveli i gradovi Los Angeles, Chicago, Detroit i Washington, dok je jugozapadna država Arizona uvela za cijelu sedmicu policijski sat u cijeloj državi nakon što su demonstranti izišli na ulice i sukobili se s policijom, koja je upotrijebila suzavac i gumene metke.

Provala bijesa diljem SAD-a protiv policijske brutalnosti prema Afroamerikancima čini se da je, u situaciji pandemije koronavirusa, pojačana nakupljenim frustracijama zbog pandemije, a također i objavljivanjem nizom videozapisa koji prikazuju maltretiranje Afroamerikanaca prilikom protesta.

saff.ba

<