Site icon Ljepota Islama

Goran Bregović: Šta sam rekao Karadžiću

Bregović: Nikad nisam ni pomislio da ću u Sarajevu hodati crvenim tepihom
Foto: Agencije
Goran Bregović zasigurno je jedna od najtraženijih ličnosti ovih dana. Čuveni Brega u srijedu će u okviru 25. Sarajevo Film Festivala predstaviti svoj rediteljski prvjenac “Mali dokumentarni film o Tri pisma iz Sarajeva”. Potom, 24. avgusta na Bijeloj tabiji u bh. prijestonici slijedi njegov koncert, koji je izazvao ogroman interes i za koji ulaznica više nema ni za lijeka.

Deset ulaznica
Jedini muzičar s ovih prostora koji je ostvario svjetsku karijeru, svirat će u u rodnom gradu svoje djelo “Tri pisma iz Sarajeva”. Pored njegovog Orkestra za svadbe i sahrane, pratit će ga i Sarajevska filharmonija.

No, interesiranje za koncert prate i napisi o susretu Bregovića s osuđenim ratnim zločincem Radovanom Karadžićem, koji su se pojavili nakon što je i sam u novembru prošle godine o tome govorio u jednoj emisiji. Ekskluzivno za “Dnevni avaz” Bregović je iz Osla govorio o svom filmu i koncertu te je otkrio kad se i gdje desio susret s Karadžićem.

S kakvim se emocijama pripremate da prodefilirate crvenim tepihom SFF-a, kojim su već koračale najveće zvijezde današnjice, filmaši, muzičari, umjetnici. Iskreno, imate li barem malo treme?

Nakon filma o “Tri pisma”, slijedi i koncert na Bijeloj tabiji. U gradu vlada pravi pozitivni haos, ulaznica nema, a Sarajlije i gosti iz cijelog svijeta ne žele propustiti muzički spektakl. Imate li možda “u šteku” ulaznice za prijatelje?

Sigurno Vam godi sve ono što se u Vašem rodnom gradu dešava ususret premijeri filma i koncertu?

Rat nije počeo
Biste li prokomentirali nedavne napise o Vašem susretu s Radovanom Karadžićem? Možete li nam reći kad se to desilo, na šta se odnosilo Vaše pitanje: “Kako ide naša stvar”, te njegov odgovor: “Dobivamo ih 100 posto”?

Koncert na TV-u i bikini
Vaša poruka sretnicima koji su uspjeli doći do ulaznica za koncert te i onima koji će morati sačekati drugu priliku?

DANAS imam koncert u Francuskoj, sutra u Strumici pa, onda, moram otići kod zubara u Beograd. I onda ću provesti jedna dan u Perastu i 21. avgusta dolazim u Sarajevo, kaže Bregović.

avaz.ba

Exit mobile version