FK Krajina Cazin: Rekonstrukcija Gradskog stadiona u punom zamahu

Trenutno se rade zemljani radovi i drenaža stadiona, nakon toga prelazi se na postavljanje ivičnjaka i završnog sloja podloge pred samo postavljanje umjetne trave. Izvođač trenutnih radova je firma d.o.o. I-Selimović Cazin dok će postavljanje umjetne trave realizirati firma d.o.o. Sport United Sarajevo.

Paralelno s tim druga faza radova odnosit će se na postavljanje rekreativne atletske staze pored stadiona sa rasvjetom.Prisjećanja radi, NS/FS BiH realizira finansijski dio nabavke i postavljanja umjetne trave, dok pripremne i zemljane radove na stadionu i atletsku stazu sa rasvjetom finansira Grad Cazin.

S tim u vezi, predsjednik FK Krajina Cazin Seadin Badić istaknuo je da već sad može se osjetiti oduševljenje građana, igrača, trenera, roditelja na realizaciji ovog projekta. Veliku zahvalnost ističe usvoje lično ime i u ime kluba gradonačelniku mr.Nerminu Ogreševiću na finansiranju radova i želji da se realizira ovaj projekat u našem gradu, te svakako Irfanu Duriću članu Uprave kluba, koji ima najveće zasluge za ovaj projekt. Na dispoziciji je 24 sata od samog momenta apliciranja na ovaj projekat pa sve do danas. Također ne smijemo zaboraviti uputiti zahvalnost instituciji NS/FS BiH koja je prepoznala i odobrila značajan finansijski dio da naš Grad realizira stadion sa umjetnom travom.

Teren je dimenzija 103 x 67 m a kvalitet umjetne trave je po najvišim FIFA standardima (FIFA Quality / FIFA Quality PRO). Kada je u pitanju nastavak takmičenja i treniranja naših kategorija navedeni radovi neće puno utjecati, jer su nam pomogli u tome NK Mladost Polje gdje ćemo igrati utakmice i trenirati sa seniorskom, juniorskom i kadetskom kategorijom, dok će pioniri i pretpioniri igrati i trenirati na stadionu NK Ćoralići. Također ovom prilikom želimo se zahvaliti i pomenutim klubovima koji su nam izašli u susret i doprinijeli da nesmetano počnemo sa takmičenjem.

cazin net