<

FHMZBiH: Narednih dana temperature od minus devet do 18 stepeni

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici gdje je izmjeren jedan stepen Celzijusa. Na Sokocu su izmjerena tri stepena, Ivan Sedlu i Sanskom Mostu pet, Doboju, Grudama, Livnom, Prijedoru i Zvorniku sedam, Mostaru, Sarajevu, Širokom Brijegu…

Sarajevo

Pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom i temperaturama koje će se kretati od minus devet do 18 stepeni očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici gdje je izmjeren jedan stepen Celzijusa. Na Sokocu su, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), izmjerena tri stepena, Ivan Sedlu i Sanskom Mostu pet, Doboju, Grudama, Livnom, Prijedoru i Zvorniku sedam, Mostaru, Sarajevu, Širokom Brijegu, Tuzli i Zenici osam, Banjoj Luci, Bugojnu i Trebinju devet, Gradačcu i Srebrenici 11, Neumu 12, Bihaću i Bijeljini 13.

Danas će u BiH preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne ponegdje u Hercegovini i na zapadu Bosne je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Dnevna temperatura od 11 do 18 stepeni.

Izvor: AA

<