<

Erdogan: Uspjeli smo od Turske napraviti brend u odbrambenoj industriji

Istanbul

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u petak kako su od Turske uspjeli napraviti brend u oblasti odbrambene industrije, iako su neki pokušali da to spriječe, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je govorio na ceremoniji zajedničkog otvorenja više projekata realizovanih u Sakaryi, a tom prilikom je govorio i aktuelnim dešavanjima.

Kazao je kako se proces imunizacije u njegovoj zemlji nastavlja te kako vrlo brzo očekuju i početak proizvodnje domaće vakcine.

“Čak i razvijene zemlje bile su bespomoćne pred problemima zbog epidemije, Tursku smo unaprijedili na svim poljima, od zdravstva do hrane i javne sigurnosti”, poručio je Erdogan, te dodao: “Svidjelo se to nekima ili ne, Turska će poduzeti korake da osigura svoju nezavisnost i budućnost, i sigurno će postići svoje ciljeve.”

Ukazao je i na značajan uspjeh njegove zemlje u oblasti odbrambene industrije, poručivši da je Turska postala brend na tom polju.

“Iako se neki nisu ustručavali upotrijebiti sve vrste laži i kleveta kako bi spriječili svaki naš korak u odbrambenoj industriji, mi smo uspjeli od naše zemlje napraviti brend na tom polju”, poručio je Erdogan.

Podvukao je kako danas govori kroz okvir onoga što je u Turskoj urađeno u posljednjih 19 godina, kroz realizovane projekte i ulaganja.

“Radili smo i radimo na tome da svih 84 miliona ljudi u našoj zemlji pružimo usluge koje zaslužuju, bez obzira na njihovo porijeklo, vjeru ili drugu pripadnost. Doveli smo našu zemlju tamo gdje je ona danas, ne oslanjajući se na bilo koga drugog, nadam se da ćemo Tursku odvesti na još bolje mjesto”, poručio je Erdogan.

Erdogan je na samom kraju obraćanja najavio gradnju bolnice u Sakaryi, koja će imati kapacitet 1.000 kreveta, a čija će gradnja početi ubrzo.

AA

<