<

Erdogan: Odlučni smo da dovršimo izgradnju velike i moćne Turske

Istanbul

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da upravljanje vodnim resursima postaje sve važnije pitanje u svijetu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Održivo upravljanje vodnim resursima, do kojih dolazimo skoro svakodnevno s novim investicijama, postaje sve važnije u svijetu, ali i našoj državi”, rekao je Erdogan u obraćanju putem videolinka na ceremoniji otvaranja brane i cjevovoda za pitku vodu Kilis u Turskoj.

“Odlučni smo da dovršimo izgradnju velike i moćne Turske, što je i nada svih naših prijatelja i braće u našem regionu”, kazao je Erdogan te dodao:

“Nikada nećemo dozvoliti onima koji svojim navikama o staroj Turskoj žele ugroziti demokratska i ekonomska postignuća naše zemlje”.

Podsjetio je također da je Turska tokom posljednje dvije decenije ostvarila napredak na brojnim poljima, uključujući i oblast vodnih resursa.

“U posljednjih 19 godina uz ulaganje od 276 milijardi lira izgradili smo 600 brana, 423 vještačka jezera, 590 hidroelektrana, 1.457 objekata za navodnjavanje, 262 postrojenja za proizvodnju vode za piće i 21 postrojenje za otpadne vode”, kazao je Erdogan u obraćanju.

<